jubileumspelden
collarette Mr & Vz Mr v Eer
cordon-juwelen NL-Loge-off.
rituaalbundel
DE LEERLING-VRIJMETSELAAR
DE OUDE PLICHTEN
de kandidaten-boekjeS
drieluik: leerling- gezellen- Mr-boekje
activiteiten
bestuur en correspondenten
THOTH

Ritus en Tempelbouw algemeen

 

RT logoDe Stichting Ritus en Tempelbouw, opgericht op 2 juni 1946 waarbij twee verenigingen samengaan die tijdens de oorlog hun werkzaamheden moesten staken, nl.:

Maç. vereeniging tot bestudering van symbolen en ritualen, opgericht mei 1905 en

Vereeniging Tempelbouw, die in 1931 ontstond en die geïnterresseerd was in de vormgeving van logeruimtes, meubilair, regalia en bv. het Tableau.

 

De Stichting is zelfstandig, onafhankelijk, zij is of vertegenwoordigt niet een bepaalde stroming binnen de Vrijmetselarij, noch de Orde en werkt in het Nederlandse taalgebied.

Zij stelt zich tot doel met haar activiteiten, waaronder eerst en vooral het tijdschrift Thoth, onderzoek en studie op het gebied van de Vrijmetselarij te bevorderen en aan de resultaten daarvan ruime bekendheid te  geven.

De Stichting Ritus en Tempelbouw heeft over de jaren een aantal zeer belangwekkende vaste standaard werken gepubliceerd, die voor ieder die geïnterresseerd is in de vrijmetselarij als basis of als studiemateriaal gelden.

 

Omdat de rechtsvorm een stichting is heeft zij geen leden maar deelnemers of contribuanten en wordt de Ledenvergadering -die een Stichting immers niet kent- vervangen door met de deelnemers of contribuanten van gedachten te wisselen op de jaarlijkse Landelijke Studiedag

 

De vrijmetselaar die geïnterresseerd is in de (studie van) de vrijmetselarij kan contribuant van de Stichting 'Ritus en Tempelbouw' worden. U leest daarover meer op de blz. DEELNEMER (klik hieronder)

 
heeft u enige vraag of opm. hierover gebruik dan het berichtformulier
 
 

 

 

 

hierboven de actuele

en meest gevraagde titels

van deze stichting

 

het R&T programma

DEELNEMER

R&T website

 

Bestel via de Webwinkel: hoofd Boeken en daar onder R&T
bestellingen kunnen ook direkt per email aan: R-T@TdV-NL.com
vermeldt dan naast gewenste titels ook a.u.b.
Uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.

 

 

winkel

home