f

Hubert Lampo een portret

 

In september 2010 is een nieuw boek van de persen gerold over de vier jaar geleden overleden Vlaamse schrijver en vrijmetselaar Hubert Lampo. Het boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Hubert Lampo genootschap. De verschijning valt samen met de herdenking dat het 50 jaar geleden is dat Lampo’s beroemdste en verfilmde boek “De komst van Joachim Stiller’ verscheen.

 

a

Ons nieuwe boek “Hubert Lampo een portret” bevat o.m. een bijdrage van neerlandicus Rob Molin over de betekenis van Lampo voor de Nederlands/Vlaamse literatuur en een verhandeling van prof. Anton van de Sande over de Belgische vrijmetselarij.


Lampo, die dit jaar 90 zou zijn geworden, was als literator lange tijd omstreden. Zijn magisch realisme werd door sommigen enthousiast verwelkomd; anderen wezen het af. Feit is dat Lampo decennialang honderdduizenden lezers wist te boeien. Over het magisch-realisme komt Hubert in dit boek zelf aan het woord. Zijn zoon Jan Lampo belicht het leven van de schrijver en verder kan men kennis nemen van een bouwstuk van Lampo, die lid van de loges in Antwerpen en Turnhout is geweest.


In de centrale bibliotheek in Breda is van 3 tot en met 25 september een tentoonstelling over Lampo ingericht, die gratis toegankelijk is.

Het boek “Hubert Lampo een portret” is vanaf 3 september leverbaar en kost € 22,50. Het is rijk geïllustreerd met tal van foto’s, die nooit eerder werden gepubliceerd. Voor liefhebbers van het oeuvre van Lampo zal dit boek een ‘collectors item’ zijn.

 

 

 

160 pagina's   sept. 2010
24 x 17 x 1,0 cm - 190 gr.
ISBN 978-90-72032-26-3

€ 22,50

(excl. verzendkosten)

 

 DONATEURS
FAMA FONDSLIJST
FAMA Wenskaarten

 

FAMA heeft in iedere Loge een correspondent bij wie U
nadere informatie kunt verkrijgen en boeken kunt bestellen

FAMA            maçonnieke uitgeverij FAMA

 

 

winkel

home